18/11/10

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ-ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Τελευταία στιγμή φαίνετε ότι θα βγεί στον αέρα και το ψηφιακό μπουκέτο με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 , Βουλή,σινε+, σπορ+, πρίσμα+ και ΡΙΚSat καθώς και τα πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και ΚΟΣΜΟΣ).

Ιστορική μέρα για τα δεδομένα της τηλεόρασης η αυριανή για την περιοχή μας.Μετά από 20 χρόνια,σχεδόν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας,σταματούν την αναλογική τους μετάδοση και περνούν στην ψηφιακή από το κέντρο εκπομπής "πλάκα" της Αλεξανδρούπολης.
Για όσους λαμβάνουν το τηλεοπτικό σήμα τους από εκεί,θα υπάρξει οριστική διακοπή,εκτός αυτών της ΕΡΤ.
Ήδη,εδώ και 3 ημέρες γίνονται δοκιμές τις πρώτες πρωινές ώρες(4-5).
Καλή αρχή λοιπόν και αύριο,κάνοντας τα πρώτα test θα σας ενημερώσω σχετικά.Πληροφορίες για το πως θα λαμβάνουμε εμείς,για τον εξοπλισμό που διαθέτω,παραδείγματα,βιντεάκια, αλλά και κάποια σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε, μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ http://www.ilias-shop.blogspot.com/


Στην διάθεσή σας.Μπούκας Ηλίας-Νομός Ροδόπης

Λόγω της έναρξης της ψηφιακής μετάδοσης και της υποχρεωτικής ανακατανομής συχνοτήτων στην περιοχή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η αναλογική μετάδοση της ΕΤ-1 από το κέντρο εκπομπής Πλάκας μεταφέρεται στο κανάλι 52 των UHF ενώ της ΕΤ-3 στο κανάλι 41 των UHF.

Επίσης, η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ από μικρό αναμεταδότη της Ξάνθης με περιοχή κάλυψης μόνον μέρος της παλαιάς πόλης μεταφέρεται στο κανάλι 33. Στο κανάλι 33 μεταφέρεται και η αναλογική μετάδοση της ΕΤ-3 από το κέντρο εκπομπής Λευκίμης, της ευρύτερης περιοχής Σουφλίου, με περιοχή κάλυψης το ανατολικό τμήμα του Έβρου.

Οι τηλεθεατές των περιοχών που αναφέρονται ανωτέρω θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς δέκτες τους για την ορθή λήψη των ψηφιακών και αναλογικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.

Η αναλογική μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ από το κέντρο εκπομπής Πλάκας θα συνεχιστεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα έως ότου διασφαλιστεί η ψηφιακή λήψη από το σύνολο των τηλεθεατών της περιοχής, οπότε και θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση, μετά από έγκαιρη ενημέρωση από πλευράς της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: