19/6/10

Εξαφανίστε τις βουβουζέλες.


Όπως και να το κάνουμε,είναι το γεγονός αυτού του Μουντιάλ.Η βουβουζέλα.Έχω τρελαθεί να την ακούω από την τηλεόραση και αναρωτιέμαι πως παίζουν μπάλλα οι παίχτες και δεν τα έχουν παρατήσει ακόμα.Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα που, ήδη το BBC δεν βγάζει ήχο από τις κερκίδες, τα περισσότερα άλλα κανάλια τον έχουν μειώσει αισθητά και οι ομάδες άρχισαν να κάνουν προπονήσεις υπό τους ήχους της.Έχει χάσει πολύ μεγάλο ποσοστό από την μαγεία του το ποδόσφαιρο,αφού ουσιαστικά,δεν υπάρχει κερκίδα.Οι μαύροι δεν έχουν ιδέα τι γίνετε μέσα στο γήπεδο παρά μόνο σαν μαστουρωμένοι φυσάνε και ξαναφυσάνε.
Δείτε ένα άρθρο από το e-club.gr με θέμα :Δείτε το mundial χωρίς να ακούτε τις βουβουζέλες
Με την έναρξη του αγώνα Νοτίου Αφρικής - Ιράκ, όλοι φοβηθήκαμε ότι ένα σμήνος μελισσών είχε εγκατασταθεί στα ενδότερα του τηλεοπτικού δέκτη μας. Πήγαμε επιφυλακτικά μέχρι εκεί, όμως το ηχητικό θέμα ευτυχώς ήταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Στα γήπεδα όπου διεξάγεται τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και τελικά αυτός ο θόρυβος δεν ήταν μέλισσες.

Αυτός ο εκκωφαντικός, απείρως μονότονος και καθόλου ενδεδειγμένος για νευρικούς, ήχος προερχόταν από καραμούζες. Από την παραδοσιακή βουβουζέλα! (vuvuzela) Που φτιάχτηκε αρχικά από κασσίτερο και στη συνέχεια, όταν έγινε δημοφιλής στο νοτιοαφρικάνικο ποδόσφαιρο, από πλαστικό. Οι διοργανωτές κατάφεραν να πάρουν άδεια για να χρησιμοποιούνται στα ματς του παγκοσμίου κυπέλλου κι ενώ η FIFA αρχικά τις είχε απαγορεύσει.

Όσοι ενοχλείστε από την βουβουζέλα και θέλετε να παρακολουθήσετε τον αγώνα χωρίς τον ενοχλητικό της ήχο, μπορείτε να τον μειώσετε θεαματικά. Η βουβουζέλα παράγει μία νότα, την Σι ύφεση. Αν τον ήχο του αγώνα τον ακούτε από την τηλεόραση ή μέσω κάποιου ενισχυτή ή από κάποιο μέσο στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα του γραφικού ισοσταθμιστή (equalizer) τότε μπορείτε να μειώσετε πλήρως τις συχνότητες από 440KHz έως 468 KHz. Θα εκπλαγείτε από την διαφορά. Καλούς και ήρεμους αγώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: