3/6/10

Εμποράκος Τέλος

Για την περιοχή μας,έχουμε και λέμε:

1)Σε περιοχή του Nομού Ξάνθης, εν τω μεταξύ, προχωρά η δημιουργία ενός εμπορικού πάρκου, το οποίο θα αποτελέσει επένδυση ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ. Στον συγκεκριμένο χώρο θα εγκατασταθούν οι αλυσίδες Carrefour, Praktiker, καθώς και άλλα μικρότερα εμπορικά καταστήματα. Η καλυμμένη επιφάνειά του, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 16.000 τ.μ. Φορέας κατασκευής είναι η βορειοελλαδική τεχνική εταιρία «Ζήνων Αθανασιάδης ΑΤΕ», η οποία έχει στο παρελθόν κατασκευάσει και έτερα εμπορικά κέντρα.

2)Αντίστοιχα, στον όμορο Nομό Ροδόπης –και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ιάσμου– έχει προγραμματιστεί η κατασκευή εμπορικού κέντρου. Το «Iasmos Park», σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν γνωστοποιηθεί, θα αποτελέσει μία επένδυση 50-55 εκατ. ευρώ, σε ακίνητο 320 στρεμμάτων με 60.000 τ.μ. καλυμμένης επιφάνειας. Στόχος είναι να απευθυνθεί σε ένα πελατειακό δυναμικό 2,5 εκατομμυρίων πελατών, προσελκύοντας καταναλωτές όχι μόνο από την περιοχή, αλλά και από τα Βαλκάνια. Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο θα υλοποιηθεί από την εταιρία «Vita Development», η οποία έχει έδρα στην Αθήνα.

3)Επίσης εγκρίθηκε από το νομαρχιακό συμβούλιο Ξάνθης η δημιουργία από την «Αθωνική Τεχνική Α.Ε.» εμπορικού πάρκου επιφάνειας 20.000 τ.μ. στην περιοχή Δέρας, του δυτικού τμήματος της πόλης. Η έκταση του εμπορικού έχει άμεση προσπέλαση μέσω της Εθνικής Οδού Ξάνθης - Καβάλας, αλλά και από την Εγνατία Οδό μέσω του κόμβου της δυτικής εισόδου της Ξάνθης.Η κατανομή των χώρων στο εμπορικό κέντρο της Αθωνικής προβλέπεται ως εξής:

64 Μικρά καταστήματα
4.071 τ.μ.

Υπεραγορά ηλεκτρικών ειδών
1.628 τ.μ.

Υπεραγορά τροφίμων
3.559 τ.μ.

Υπεραγορά επίπλων
2.666 τ.μ.

Καταστήματα ένδυσης υπόδησης
1.565 τ.μ.

Κατάστημα αθλητικών ειδών
1.122 τ.μ.

Πολυκινηματογράφος 4 αιθουσών
1.746 τ.μ.

Café-bar-εστιατόρια
894 τ.μ.

Bowling
1.234 τ.μ.

Βοηθητικοί χώροι, προσωπικό κλπ
1.493 τ.μ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mη στενοχωριέσαι φίλε μου Ηλία και που θα γίνουν τα εμπορικά κέντρα ο κόσμος δεν θα έχει μία για να ψωνίσει.Όσο αφορά την φώτο κάπως έτσι μας έχουν στήσει όλους έκων άκων...
Από Κομοτηνή