14/10/15

ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ


Ήταν ένας στόχος που έβαλε εδώ και καιρό ο Καρδιολόγος Πασχάλης Σόφτας, γνωστός από το πέρασμά του από τον Ίασμο,ο οποίος έγινε πραγματικότητα.
Το χωριό μας πλέον διαθέτει δικό του Απινιδωτή ο οποίος παραδόθηκε σήμερα στον Δήμαρχο Ιάσμου Καδί Ισμέτ από την Φαρμακευτική Εταιρία ELPEN AE.(ΔΩΡΕΑ)
Ο Απινιδωτής θα τοποθετηθεί σε δημόσιο κεντρικό χώρο έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση όσοι είναι εκπαιδευμένοι ανά πάσα στιγμή όλο το 24ωρο.
Ο χώρος αυτός θα είναι μάλλον ο προθάλαμος της Αστυνομίας στο κέντρο του Ιάσμου.
Εκτός από τον Πασχάλη που το πήρε πάνω, μερίδιο στην επιτυχία έχει και ο Παναγιώτης Σπορίκης ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος ως εξουσιοδοτημένος του Πολιτιστικού μας συλλόγου.
Έτσι, 120 εκπαιδευμένοι άνθρωποι με πιστοποίηση(οι περισσότεροι κάτοικοι Ιάσμου) έχουν πλέον ένα εργαλείο δίπλα τους που μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο.
Είμαστε περήφανοι που κάποια πράγματα που δουλεύουμε από κοινού πιάνουν τόπο.
Το πιό σημαντικό είναι πως με την ευκαιρία κλείστηκε και το επόμενο σεμινάριο για τα επόμενα 36 άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή για τις 11 Νοεμβρίου στον Ίασμο τα οποία θα έχουν την τύχη να δουν από κοντά τον νέο απινιδωτή και να εξοικειωθούν μαζί του.
Ταυτόχρονα καταφέραμε να πείσουμε τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ αλλά και τους γιατρούς Ράνια Κούκου και Πασχάλη Σόφτα και έκαναν δεκτό το αίτημα να δεχτούν και όσους έχουν παρακολουθήσει παλαιότερα το σεμινάριο και επιθυμούν εκείνη την ημέρα να κάνουν refresh.
Ως ένας από αυτούς που παρακολούθησαν το πρώτο σεμινάριο έχω να πω, πως οι πληροφορίες που δίνονται από τους ειδικούς αλλά και η πρακτική εξάσκηση σε ένα μηχανηματάκι που πιό πολύ μοιάζει με παιχνίδι, θα πρέπει να μεταδοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Είναι ευκαιρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: