17/10/12

Θέρμανση από άσχετους.

Ξέρω,έχω καιρό να γράψω εδώ.Απλά το FB είναι πιό ευέλικτο στο να γράψεις δυό πραγματάκια.Στο θέμα μας. Τι δεν έχουν δεί τα μάτια μου,τι δεν έχουν ακούσει τα αυτιά μου τις τελευταίες εβδομάδες.Ο πανικός από την αύξηση του πετρελαίου έχει κάνει τους πάντες να έχουν γίνει ειδικοί γιατί έτσι τους τα έχουν πει κάποιοι άλλοι.Ποιοί είναι όμως αυτοί? 
Είναι εκείνοι που μας περιγράφουν θερμαντικές συσκευές,φθηνές,με πολύ μεγάλη απόδοση,με ελάχιστη κατανάλωση και μας λύνουν όλα τα προβλήματα υγείας.
 Είναι εκείνοι που "βαφτίζουν" τα αερόθερμα ως θερμοπομπούς,τους θερμοπομπούς ως υπέρυθρη ακτινοβολία και τα υπέρυθρης ακτινοβολίας ως viagra.


Πάμε όμως στο ψητό.Ρε παιδιά,σας λένε να πάρετε σε κάθε δωμάτιο αλλά και στο σαλόνι θερμαντικά από 1000 έως 2000W.
Πρώτον και κύριον.Έχετε σκεφτεί πως ένα σπίτι με 10άρα παροχή αντέχει περίπου 7000W ? Έχετε σκεθτεί ότι τα περισσότερα σπίτια δίνουν όλα τα δωμάτια με μία γραμμή και μάλιστα 1.5 ? Έχει να λιώσει καλώδιο φέτος.
 Μην μπαίνετε στο τρυπάκι πως έχουν θερμοστάτες και θα κόβουν και δεν θα δουλεύουν όλα μαζί.Άν κάνει χειμώνα όπως πέρσι δεν υπάρχει περίπτωση να κόψει ο θερμοστάτης έχοντας θερμαντική άνεση ο άνθρωπος.
 Πάμε παρακάτω.Βλέπω να παίρνει ο κόσμος οτιδήποτε δυνατότερο και να το κοτσάρει φάτσα κάρτα στα μούτρα των παιδιών στα παιδικά και όχι μόνον.Αποτέλεσμα.Το σώμα θα ζεσταθεί έχοντας καταπιεί μιά κούτα ντεπόν από τον πονοκέφαλο.Μιλάμε για 200 βαθμούς και βάλε στο κεφάλι = πονοκέφαλος. 
Ας πάω σε αυτούς που λένε ότι θα γλιτώσουμε από μούχλα,υγρασία,αρθρίτιδα,πόνους περιόδου,κάλους και αυτοί οι ίδιοι θα απαλλαχτούν την χειμερινή περίοδο από το σύνδρομο της μαλακίας.Αυτά όλα γράφονται στα φυλλάδια γιατί δεν μπορούν ακόμα να τα γεμίσουν. Όπως αυτό με το 1 ευρώ την ημέρα.Ρε μάστορα για ποιές συνθήκες μιλάς.Για ένα δωμάτιο ? Γιατί αν καις 6000 W για όλο το σπίτι τότε ανεβαίνεις κλίμακα στην ΔΕΗ και η κιλοβατώρα δεν πάει 0,07 !!!!
Ερώτηση,τι είναι υπέρυθρη ακτινοβολία ? 
Απάντηση,σε ζεσταίνει όπως ακριβώς ο ήλιος,φυσικό φαινόμενο.
 Ερώτηση,μα όταν έξω έχει παγωνιά και κάτσω απέναντι στον ήλιο, ζεσταίνονται τα μούτρα μου αλλά η πλάτη μου είναι κρύα. 
Απάντηση,χμ θα σε πάρω τηλέφωνο.
 Ντρίιιιιιιν,το βρήκα θα βάλουμε κι ένα από πίσω,για την πλάτη σου. 
Σήμερα έβαλα ένα επιτοίχιο υπέρυθρης (σε πελάτη).Αυτό που κατάλαβα είναι πως στα δύο μέτρα θα χρειαστείς λεξοτανίλ χωρίς αυτό να σημαίνει πως συμπέρανα και την απόδοσή του. 
 Πάμε στο άλλο χαζό.Αυτό ζεσταίνει τοίχους ενώ το άλλο μόνο αντικείμενα.Όμως αυτό ζεσταίνει και όντα.Δηλαδή ? Θα είμαι ζεστός κι ο καναπές παγάκι ? Άρα δεν χρειάζομαι φούρνο μικροκυμάτων.Αρκεί να βάλω τα φαγητά στο τραπέζι !!!
 Φίλε βάλε κλιματιστικό κι άσε όλα τα άλλα. Όντως μπορεί και να έχει την πιο μικρή κατανάλωση αλλά το ρημάδι έχει μηδενική αδράνεια.Αυτό σημαίνει πως μόλις το κλείσεις κάνεις κυκλάκια με το στόμα χωρίς να καπνίζεις.Άρα πρέπει να δουλεύει συνέχεια που σημαίνει όσο inverter να είναι το ρευματάκι του θα το κάψει.Από πλευράς υγιεινής ,συγκριτικά δεν είναι ότι καλύτερο και μη μου πείτε ότι ξεραίνει την ατμόσφαιρα γιατί στην πραγματικότητα λόγω απώλειας της υγρασίας του δέρματος ξεραίνετε το ανθρώπινο σώμα.
Κι όλα αυτά γιατί οι πωλητές είναι επιεικώς άθλιοι.Χωρίς σοβαρές μελέτες ξεσκίζουν τα σπίτια γεμίζοντάς τα σπιράλ λες έχουμε μάρκετ και θερμαντικά που κάνουν μόνο για περίπτερα.Γιαυτό ρωτήστε,ψάξτε και να σας πω το καλύτερο? Googλάρετε σε φόρουμ όπου μιλάνε μηχανικοί που είναι οι μόνοι αξιόπιστοι. 
Γι αυτούς που θα βάλουν πετρέλαιο να ξέρουν ότι πλέον θα το ζητούν ως πετρόλαδο και του χρόνου ως λάδι.Τότε μπορούν να πάρουν από το μάρκετ εξαιρετικό ελαιόλαδο προς 3 ευρώ το λίτρο και στον τόνο έκπτωση.
 Όσο για μένα "τζακ ο θερμαστής" ξύλο όσο πάει.Του χρόνου, επειδή εδώ δεν θα υπάρχουν ξύλα κι όσο ξέρω στον Άρη δεν έχει βρεθεί ξυλεία θα ψάξω στον Κρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: